Mic dejun de iarna

Mic dejun de iarna
Dragii mei, de cand m-am mutat la tara am mai mult timp pentru gatit. Daca la oras gateam de nevoie aici la tara a devenit o placere de aceia am inceput sa inventez proprile mele retete printre care si aceasta:

Mic dejun de iarna

Ingrediente:

  • 2 feli paine
  • 1 ceapa medie
  • 150g mazare
  • 1 ardei gras potrivit
  • 2 carnati
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ou
  • o ceasca cu apa
  • putin patrunjel
  •  condimente: sare, piper, carry, cimbru totul de pe gust.

Mod de preparare:

Punem o tigaie la foc mediu, adaugam 3 linguri de ulei si lasam sa se incinga.
Intre timp taiem ceapa, carnatii si ardeiul dupa placul nostru, cand uleiul a inceput sa se incinga adaugam in tigaie carnatii. Ii prajim putin apoi adaugam ardeiul si ceapa, cand ceapa devine aurie adaugam  putin din condimente amestecand continu aproape un minut. Apoi adaugam mazarea si apa si lasam la foc potrivit timp de 10 minute pana observam ca mazarea este gatita.

Mic dejun de iarna
Mic dejun de iarna

Intr-un castron spargem oul il condimentam putin (sare si piper) punem o alta tigaie la foc potrivit cu cele 2 linguri de ulei ramase. Trecem feliile de paine pe o parte si alta prin ou si le punem la prajit tinandu-le cate un minut pe fiecare parte. Punem frumos pe o farfurie totul si ornezi cu patrunjel.

Acest mic dejun se poate servi ca atare sau acompaniat de un pahar cu lapte.

Pofta buna !!!

Lasă un răspuns