Jollof Rice by Romania

Jollof Rice by Romania (1)

Jollof Rice este o mancare traditionala Nigeriana, foarte gustoasa si picanta. Chiar daca este o reteta fara carne, surpriza este ca poti asocia aceasta reteta cu orce tip de carne, peste ( copt, prajit, fiert, fript ). Aspectul acestei retete, nu este unul foarte frumos ci normal, adica un orez rosu, insa gustul este divin datorita ingredientelor si modul de preparare. Eu am mancat Jollof Rice in Uk si mi-a placut foarte mult, iata reteta !!

INGREDIENTE Jollof Rice :

  • Orez – GOLDEN BASMATI 400g
  • Ardei gras, kapia, gogosari, ardei iute – 2 buc de fiecare
  • Ceapa rosie 1buc, ceapa galbena 1 buc
  • Rosii – 3 buc
  • Bulion 3 linguri, ulei, 7 linguri, 4 catei de usturoi
  • Condimente : carry, foi de dafin, piper, praf de chili, delikat, cimbru, sare – (dupa gust). 3 cubulete de maggi de pui si 1 de vaca

MOD DE PREPARARE Jollof Rice :

Intr-o cratita punem uleiul si ceapa rosie tocata marunt la calit. Lasam sa se caleasca foarte bine pana prinde o culoare maronie apoi adaugam bulionul. Intre timp blendam : rosiile, ardeii, usturoiul si ceapa galbena pana devine o pasta. Dupa ce ceapa sa calit impreuna cu bulionul, punem in cratita si pasta pe care am obtinut-o datorita aparatului de blendat.

Apoi condimentam totul dupa gust si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 15 minute. Dupa 15 minute adaugam orezul 400g, dupa ce a fost spalat, si apa. La 400g de orez adaug 800ml de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba 30 de minute verificand si amestecand din cand in cand. Daca orezul nu este fiert in totalitate iar lichidul din oala sa dus mai puneti putina apa si mai condimentati putin preparatul. Jollof Rice va fi gata atunci cand orezul este bine facut si pufos. Pofta buna !!!

Lasă un răspuns