Importanta lipidelor in alimentatie

Importanta lipidelor in alimentatie
Stiati ca prin arderea unui 1g de lipide este egal cu 9 Calori? Lipidele (grasimile) sunt constituienti structurali ale celulelor din organism.

Celulele sistemului nervos sunt bogate in grasimi complexe numite: Fosfolipide
       
Acizi grasi au fost impartiti in doua grupe:
1. Esentiali (linoleic, arahidonic)
2. Neesentiale (stearic, palmitic si se gasesc in grasimi de origine animala)
-unt
-smantana.

Va voi da cateva exemple care sunt cele mai importante surse alimentare de lipide:

  •  untul si margarina 80-85 %
  •  smantana 20%
  •  untura 100%
  •  alunele 40-60%
  •  uleiurile vegetale 99% , si lista poate continua.

In viata chiar daca locuim la tara este bine sa fim documentati si la curent cu toate detaliile si tehnicile esentiale de supravietuire !!!!

Lasă un răspuns