Dulceata de cirese 100% naturala. Hai la clatite

Dulceata de cirese
Dulceata de cirese 100% naturala este o delicatesa. Aceasta dulceata, este printre primele dulceturi foarte scumpe din lume. Deoarece se face cu multa migala.
O dulceata in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa aibe consistenta.
Lichidul sa fie putin mai gros ca laptele iar fructul sa ramana ferm si cat mai vizibil de forma initiala.

Eu folosesc dulceata de cirese si la clatite . Iata cum fac eu dulceata de cirese din propria gospodarie.

Dulceata de cirese

Ingrediente dulceata de cirese:
Cirese  8 kg
zahar  2 kg ( daca ciresile sunt foarte coapte)
Coaja de la o lamaie rasa pentru un plus de aroma
Mod de preparare dulceata de cirese:
Se spala ciresele bine, se curata de codite si samburi ( eu am scos samburii la mana, dumneavoastra daca aveti ustensile de specialitate folositi-le).
Folositi o cratita mare de inox, puneti ciresele gata curatate, fara samburi, in oala. Apoi puneti zaharul amestecati putin si lasati la odihnit 2 ore, in  acest timp se va lasa zeama cireselor fara sa mai fie nevoie sa adaugati apa.Dupa cele doua ore, cratita se pune la foc mediu. Cand incepe sa fiarba se va forma o spuma alba din cauza zaharului. Cu cat este mai prost calitativ zaharul, cu atat va face spuma mai multa. Indepartati spuma cu ajutorul unei spumiere.

Apoi amestecati din cand in cand  si cand observati ca zeama sa ingrosat putin  dulceata este gata. Adaugati coaja rasa de lamaie, amestecati si apoi luati cratita de pe foc si turnati continutul in borcane curate si uscate.

Strangeti bine capacele si lasati borcanele cu gura in jos, acoperiti borcanele cu o paturica, un prosop mai gros si lasati asa pana a doua zi.

Dupa a doua zi se poate servi imediat, sau depozitata in camara !!!

Lasă un răspuns