Cum am luat decizia de a ma muta la tara avand o cariera de succes in UK

decizia de a ma muta la tara avand o cariera de succes in UK
 Totul a început acum 3 ani când eram la oraș în Brăila, locuind de aproape 13 ani în acest oraș.
Am lucrat toate schimburile posibile, schimbul 1 dimineața ma trezeam la ora 4, schimbul 2 după amiaza începeam programul la 14:00 ajungeam acasă seara la 23:40, de noapte.
Imi amintesc la una din fabricile de confecții la care am lucrat, băgam schimbul 1 și 2 unu după altul, eram epuizata și stresata deoarece lucram într-un mediu foarte stresant unde respectul nu exista iar dacă exista era foarte mic.  Aveam un program foarte încărcat, fiind și căsătorita trebuia sa îmi fac treaba și de soție. Făceam în paralel și liceul la seral, evident ca nu puteam sa fac fata mereu doar când eram schimbul 1 ma duceam la scoală.

Eram sătula de locurile de munca în domeniu confecțiilor textile și în comerț, de programul foarte încărcat, care nu mai îmi permitea sa petrec mai mult timp cu familia. Sau pur și simplu sa stau acasă sa ma relaxez sa ma uit la un film sau sa dorm mai mult.

Ajunsesem sa cad în depresie, deoarece eram foarte tânăra și îmi doream sa fac mai multe lucruri deodată și sa nu duc lipsa de nimic. DEPRESIA îmi întunecase mintea si nu mai funcționam cum trebuie. La munca nu mai dădeam randament, acasă nu mai reușeam sa îmi fac treburile de soție deși multe din sarcini le preluase soțul.

Nu mai îmi regăseam locul. 

Plângeam foarte mult și ma întrebam de ce mi se întâmpla mie asta, ajunsesem sa ma întreb… „oare mai apuc 30 de ani !??” Eram distrusa, deja avusesem întâmplări de suicid nu gânduri :))) .Bineînțeles salvarea mea a fost întotdeauna soțul meu care mi-a fost alături, ma incurajat dar fără rost îmi intra pe o ureche și îmi ieșea pe cealaltă.

Soțul meu văzând starea din care eu nu reușesc sa ies și-a dat seama ca am nevoie de o SCHIMBARE RADICALA. El a stat ceva vreme și s-a gândit cum sa ma scoată din DEPRESIA care ma cuprinsese. Știm cu toți  cu depresia nu este de joaca doar cine a avut poate sa înțeleagă.

Îmi amintesc cu drag acea seara când el a venit de la servici, eu eram acasă, nu mai lucram, soțul meu luase decizia sa nu mai lucrez pentru a îmi limpezi mintea, pentru a ma elibera de stres, practic sa ma tina departe de tot ce ma întrista. După ce am servit cina el a început sa vorbească și sa îmi explice ca a găsit soluția de rezolvare a situației mele. Curioasa din fire l-am grăbit sa îmi explice despre ce este vorba și el a zis:

Hai sa plecam în alta tara , sa avem un nou început, cu totul: casa, servici, prieteni, sa schimbam aerul poate iți priește. Dacă soluția asta nu iți place hai sa ne mutam în alt oraș, județ pentru ca este clar tu ai nevoie de o schimbare, altfel te pierd iar eu nu vreau sa dau cu piciorul la cei 12 (acum 15)  ani frumoși de căsnicie cu tine.

Evident mi-a luat ceva timp sa ma gândesc la aceste doua soluții și după o cugetare înverșunata am ales sa merg în alta tara (UK). Deoarece acolo erau și frații mei și mi-a fost mai ușor sa aleg varianta asta.

Plecare in UK – Marea Britanie

Zis și făcut,  ne-am făcut bagajele și am plecat în UK. Ajunsesem în UK cu o zi înainte de Paste, anul 2016. Am petrecut Pastele în familie totul frumos, plăcut dar trebuia sa ne cautam un loc de munca, sa ne facem și actele de a lucra legal în UK. Ca orice roman, intr-o tara straina am inceput cu munca de jos si mai putin platita ( la o firma de curatenie).

Deoarece eu  nu vorbeam engleza, știam doar câteva cuvinte, dar atât m-am ambiționat și m-am luptat sa învăț pe YouTube, măcar la nivel conversațional pentru a avea o slujba mai buna si bine platita.

În sfârșit începusem sa lucrez de ceva vreme in alt domeniu, am mers la multe interviuri. Am făcut mai multe calificări pe diferite domenii pentru a obține o slujba cât mai ușor și bine platita. Deja eram un alt om, depresia dispăruse, eram în elementul meu nu mai eram stresata, aveam timp sa ies cu prietenii și familia.

Practic o noua viata de care eram mandra chiar dacă aveam 2 joburi ( supervizor la o companie privata ce colabora cu protecția copilului „plasament”. Aveam în răspundere 3 case, iar în timpul liber vindeam mâncare proaspăta la un minimarket.

Eram atât de fericita, mulțumita de bani și de traiul pe care îl aveam, la un moment dat am simțit ca vreau mai multa acțiune. Atunci mi-a venit ideea sa ma prezint la un interviu pe postul de ‘ Gardian de închisoare ‘. Imi făcusem un CV, fusesem acceptata în baza lor de date, practic trecusem de prima etapa interviu și teste. Ma antrenasem sa trec proba sportiva și urma sa ma prezint la penitenciar  în câteva zile.

decizia de a ma muta la tara avand o cariera de succes in UK

Dar surpriza… înainte cu o zi de a ma prezenta la penitenciar, soțul meu se uita la un documentar despre Delta Dunării „Raiul pe pământ în România”. Mi-a atras atenția reamintindu-mi de vacanta care am petrecut-o în inima Deltei Dunării. Rac fiind automat ca ma atras apa și pasiunea mea de a pescui.

De o data am zis: „Vreau acolo, îmi doresc sa avem o casa lângă apa și sa pescuiesc ori de cate ori am plăcerea.
Ceva din interiorul meu ma făcea sa îmi doresc asta din ce în ce mai mult și nu m-am mai prezentat la penitenciar pentru postul de gardian de închisoare.

Revenirea in Romania

Am început sa ma interesez pentru a achiziționa o casa lângă apa și aproape de facilitați ( transport, magazine, posta ). Nu a durat mult iar în 6 luni deja achiziționasem noua noastră casa lângă apa în Delta Dunării. Dar din nou surpriza, satul fiind foarte mic nu am putut găsi o casa mai buna pe locația aleasa doar una foarte veche care necesita renovări masive, neavând apa trasa, toaleta, podele erau cu pământ, mizerie și gunoi peste tot, casa era practic ca un coteț de 100 de metri pătrați și la un preț foarte piperat.

Am cântărit foarte bine situația, soțul meu zicea sa cumpăram teren și sa construim o casa, dar era la periferia satului iar eu nu vroiam asa ceva, locația era perfecta dar casa… NU.

Terenul cu casa are o suprafața de 1735 de metri pătrați, poziționata perfect dar singurul defect era casa care necesita multe renovări, greu de executat find o casa veche practic făceai una de la zero.

În timp ce făceam poze la casa, aceasta deși șubreda îmi transmitea o energie pozitiva și puternica, amintindu-mi de povestea ” FATA BABEI SI FATA MOSULUI „. Când găsise în drumul ei acel cuptor dărăpănat gata sa cada. Fata moșului nu a trecut nepăsătoare pe lângă cuptor iar la rugămințile acestuia, începu sa-l repare. Cuptorul oferindu-i plăcinte calde la întoarcerea ei spre casa… bla-bla știți povestea.

Și atunci m-am hotărât sa urmez exemplu fetei moșului, sa renovam casa doar noi eu și soțul meu. Evident ca soțul meu a fost de-acord deoarece este foarte priceput și știa ca poate sa faca fata acestei provocări. Nu a mai stat pe gânduri și am bătut palma cu proprietarii. Am achiziționat casa și uite asa am plecat și am lăsat totul în UK pentru a începe un nou capitol, o noua experiența la tara.

Rezultat de la oras la tara

Suntem deja de 10 luni în Delta Dunării, muncim de zor la casa noastră repet doar eu și soțul meu. Deja avem rezultate spectaculoase am terminat cam 80% din casa, va voi arata într-un articolul, munca depusa, poze cum era și cum am făcut noi (aici o mica parte). Dar și ce alte lucruri am mai construit într-un timp atât de scurt în ideea de a va inspira și a va arata ca și la tara poți fi mult mai fericit, mulțumit și împlinit. Dacă iți creezi condiții și ești om gospodar, despre toate aceste aspecte ” De la oras la tara” va voi tine la curent… !!!

2 comentarii la „Cum am luat decizia de a ma muta la tara avand o cariera de succes in UK”

Lasă un răspuns