Clatite cu dulceata de cirese – clatite pufoase

Clatite cu dulceata de cirese

Cine nu adora clatitele, mai ales daca sunt facute acasa cu oua de tara si dulceata 100% naturala.
In cazul meu ouale si dulceata de cirese sunt din propria gospodarie. Iata cum fac eu clatitele cu dulceata de cirese:

Ingrediente clatite:

  • faina – 300g
  • apa calduta – 1L
  • oua – 3 buc
  • praf de copt – 2 lingurite ( ajuta foaie de clatita sa fie mai pufoasa, acesta este secretul meu )
  • esenta de vanilie – 2 lingurite
  • zahar – 6 linguri
  • un varf de cutit de sare.
  • ulei – 20g (pentru a alifia tigaia )
  • dulceata de cirese – 800g

Mod de preparare clatite:

Clatite cu dulceata de cirese

Aveti nevoie de un bol in care adaugati toate ingredientele exceptand faina. Omogenizati totul apoi adaugati faina in ploaie si amestecati continu, de preferat cu ajutorul unui tel pentru a preveni formarea cocoloaselor.

Compozitia trebuie sa fie de o consistenta putin mai groasa. Daca este prea subtire mai adaugati faina. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti o tigaie, alifiati-o si puneti-o pe foc mediu.
Cand tigaia s-a incins, cu ajutorul unui polonic luati compozitie si puneti in tigaie.

Dulceata de cirese
Clatite cu dulceata de cirese

Se va forma ca o foaie rotunda. Gatiti foaia de clatia cate 2 minute pe o parte si pe cealalta.
Dupa ce sa rumenit foaia de clatita, intindeti dulceata pe foaie apoi rulati foaia de clatita.

Pofta buna !!!

Lasă un răspuns