Ciorba de peste facuta la aragaz

Ciorba de peste facuta la aragaz

Iata cum fac eu ciorba de peste facuta  la aragaz, atunci cand nu am timp sa fac ciorba la foc afara sau vremea nu este prielnica ( ploua ).
Ador ciorba de peste si vreau sa va spun ca este destul de gustoasa facuta si la aragaz !!

Ingrediente ciorba de peste:

1 kg peste (eu am folosit caras)
1 ardei gras
1 kapia
1 morcov si 2 linguri de ulei
2 felii telina radacina
2 linguri de bulion
1 capatana de usturoi si 6 linguri de ulei ( pentru mujdei )
2 cartofi potriviti
1 legatura de patrunjel
Condimente ( cimbru, putin cary, sare , baza pentru mancaruri si sare de lamaie , toate acestea dupa gust)

Mod de preparare ciorba de peste:

1. Spalam pestele bine, apoi il dam deoparte , pestele il punem la urma deoarece se face foarte repede.

2. Punem o oala cu 4L de apa la foc, apoi taiem morcovul cubulete si il calim putin intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Dupa ce sa calit putin morcovul adaugam si cele 2 linguri de bulion, mestecam si turnam totul in cratita cu apa de pe foc.

Apoi adaugam tot in oala si restul de legume taiate si ele cubulete ( eu le-am taiat cubulete mai mari) . Lasam totul sa fiarba bine si cand vedem ca au fiert legumele, adaugam condimentele de pe gust apoi pestele si mai lasa circa 6 minute .

Ciorba de peste facuta la aragaz

La sfarsit adaugam patrunjelul, apoi acoperim oala si oprim focul ca ciorba sa se linisteasca si sa se imbine toate ingredientele.

Aceasta ciorba se serveste alaturi de mujdei de usturoi ( 1 capatana de usturoi frecat cu 6 linguri de ulei si putina sare )   Pofta buna !!!

Un comentariu la „Ciorba de peste facuta la aragaz”

Lasă un răspuns